A Ryanairnél azt tervezik, hogy háromról egyre csökkentik a fedélzeti mosdók számát, ugyanakkor a mosdóhasználat a korábbi elképzelésekkel szemben ingyenes marad - mondta az ír diszkont légitársaság egy szóvivője pénteken.

 

A tervek szerint a Ryanair gépein a két hátsó mosdót szüntetnék meg. Így be lehet építeni egy plusz üléssort. A szóvivő hozzátette: egyelőre nem határoztak arról, hogy mikor vezetik be az újítást, azt viszont már eldöntötték, hogy nem lesz mosdóhasználati díj. Korábban érmével működő beengedő rendszer telepítését tervezték, a mosdóhasználati díj1 font, illetve 1 euró lett volna – írja a hvg.hu. 

A Ryanair híresen találékony a bevételnövelő és a költségcsökkentő megoldások kidolgozásában. Korábban egyebek között tervezték, hogy állóhelyeket alakítanak ki a járatokon és pótdíjat fizettetnek a túlsúlyos utasokkal, Michael O'Leary vezérigazgató pedig felvetette, hogy a rövid távú repülőutakon nem is kell másodpilóta, mert a technológiai színvonal lehetővé teszi, hogy a gépeket egyetlen pilóta vezesse.