Egy párizsi, vagy londoni kiruccanáshoz még csak-csak tudjuk, hogy melyik légitársaság honlapján keresgéljük a megfelelő jegyeket, de ha mondjuk Ázsiába, vagy Észak-Amerikába készülünk, már nem biztos, hogy kapásból tudjuk, hol foglaljunk. Épp az ilyen esetekre vannak az úgynevezett aggregátor oldalak, ahol több légitársaság jegyárait hasonlíthatjuk össze a kiválasztott célállomásra és járatra.

Az egyik legnagyobb és legtöbb utazó által használt ilyen oldal, a Kayak.com, ahol három légiszövetség, a Star Alliance, a oneworld és a Sky team kötelékébe tartozó légitársaságok árait veti össze és nemcsak a légitársaságokét, hanem a konkurens foglalóoldalak legjobb ajánlatait is.

A legjobb árú repülőjegyek megtalálásához a Kayak-comon több hasznos szolgáltatás és alkalmazás is az utazó rendelkezésére áll. Rögtön a nyitóoldalon a keresési paraméterek alatt van egy kattintható kis ablak, amellyel egy külön oldalon a Kayak konkurenseinek – CheapOair, Travelocity – legjobb ajánlatait is összegyűjtik nekünk. Ez már csak azért is kedves figyelmesség, mert sok esetben a CheapOair ajánlatai ugyanarra az időpontra olcsóbbak.

Szintén kényelmes, ugyanakkor hasznos szolgáltatás, hogy egy kiválasztott városba kérhetünk jegyár-figyelő szolgáltatást (Price Alert). Ez annyit tesz, hogy ha mondjuk a mai napon Delhibe keresünk jegyet, a későbbiekben e-mailben kapunk értesítést akkor, ha a mi keresésünknél kedvezőbb árú jegyet talált a rendszer.

A jegyárak találati oldalán egyébként kérhetünk jegyár-grafikont is, ami arra jó, hogy megmutassa az adott hónapban a korábbi eladások alapján kiszámított legolcsóbb jegyárakat és ezek időpontjait. Kifejezetten hasznos – szemben például a CheapOairrel – hogy rugalmas indulási és érkezési időpontot is megadhatunk, így több időpont és ár közül is lehet válogatni. Hosszabb utazások tervezésekor és a repülőjegyek kereséséhez érdemes feliratkozni és használni a Kayak.comot, ahogy a többi hasonló oldalt is, amelyeket hamarosan szintén bemutatunk.