2012. január 21-tól indítja az All Nippon Airways japán légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépét a Tokió Haneda-Frankfurt útvonalon.

A januárban még heti 3 alkalommal közlekedik, majd február elsejétől már naponta repüli az útvonalat. A fedélzeten a business class üléseket úgy alakították ki, hogy az amúgy ággyá alakítható alkalmatosságokból minden utas folyosóra léphet - írja a Turizmusonline.

A 112 férőhelyes turista osztályon pedig fix háttámlájú ülésekben repülhetik végig a több mint tízórás utat. Azért nem kell a fapadosoknál megszokott kényelmetlen széksorokra gondolni. Az üléspárna a fix háttámlához képest mozdul el és biztosít kényelmesebb üléspozíciót, anélkül, hogy a mögöttünk ülőre egy váratlan hátradöntéskor zavarnánk.

Az ablaknál ülők a Boeing 767-esénél 30 százalékkal nagyobb ablakon bámulhatják a tájat alant. Ugyanekkora arányban növelték meg az ülések feletti tárolók befogadóképességét a Boeing 777-eshez képest.

Extra felszereltségnek számítanak a hányatott sorsú Dreamliner mindkét osztályának mellékhelyiségeiben felszerelt bidék is.