Amszterdam mindig jó, de ha még sokáig ilyen marad az idő, akkor akár novemberben is érdemes kiruccanni egy hosszú hétvégére. Megnéztük a lehetséges repjegy variációkat, s bár a Wizz Air einhoveni járata tűnik a legolcsóbbnak, ha beleszámítjuk, hogy Eindhovenből még el kell jutnunk Amszterdamba és vissza, akkor máris nem olyan nagy a különbség. Az útiköltség busszal és vonattal egy irányban 20,40 euró. 

A fapados ráadásul lehetetlenül korai időpontban indul. A Malév és a KLM jegyeit néhány százforintos különbséggel tudjuk megvásárolni november 10-13-i időpontra, de a magyar légitársaság legolcsóbb jegyei is csak akkor érhetők el, ha korán reggel indulunk. A KLM-nél a legolcsóbb árú jegyek között is van olyan, ami békés időpontban, délután 12.30-kor indul és a visszaúthoz is találtunk esti indulással olcsó jegyet, hogy minél több idő maradjon Amszterdamban.

Ez utóbbi, 36 400 forintos akciós jegyet itt foglalhatja le:

S bár a város elsőszámú attrakciói jól ismertek, azért 2-3 nap elegendő arra is, hogy legalább egy-két könnyedebb múzeumot felfedezzen az ember. Például ezeket. Érkezés után az amszterdami Schipol-repülőtéren egyébként érdemes tájékozódni, hogy mely látnivalókat kereshetjük fel kedvezményesen, különböző kuponfüzetek és térképek segítségével.