Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

London nyáron a British Airways-szel

Az eső egyedi, önálló akarattal bíró jelenség, de ez szinte senkit sem zavar. A tea mellett népszerű a kávé, lépten-nyomon találni hangulatos kávézót, éttermet. A nyüzsgő város a családosokat is tárt karokkal várja, és nem árt odafigyelni a repülésre, ha királyokként akarunk megérkezni a királyok városába.

Londonban még az eső is más. Jellemzően inkább permethez hasonlít, gyakorta jelentkezik, cserébe viszont nem tart sokáig. Olykor hirtelen érkezik, máskor megfontoltan, nem csoda, hogy beszédtéma, minden udvariassági formán túlmenően. A londoniak egyébként a mindennapok részeként kezelik az időjárást, elfogadják, valahogy legbelül érzik, ez is hozzá tartozik a város egyedülálló miliőjéhez. Ezt az életérzést önkéntelenül átveszik az itt dolgozó külföldiek és a turisták is kapizsgálják. Cserébe a nyár enyhébb, ami kifejezetten kedvező, ha a nyári hónapokban szeretnénk felfedezni Londont. A rengeteg élhető park, gyermekbarát múzeum a családosok számára is vonzóvá teszi a helyszínt.

TIPP: A British Airways-nél akár 24 órával az utazás előtt, és a nyári sűrű időszakban is élvezzük a királynőkhöz, királyokhoz méltó elbánást, amiben a légi kísérők részesítenek minket. A járat a Heathrow repülőtér hipermodern 5-ös termináljára érkezik, ahonnan metróval kicsit több, mint fél óra alatt már a városközpontban vagyunk.

Érdekességek a Terminal 5-ről:
-    A Terminál 5 öt szintjén 50 futballpálya férne el.
-    A poggyászkezelő rendszer 18 km hosszúságú csomagszállító szalagjai óránként akár 12 000 csomagot képesek eljuttatni a megfelelő helyre.
-    A Terminál 5-ön alkalmazott esővíz-hasznosító rendszernek köszönhetően 70%-kal csökken a közüzemi víz felhasználása.
-    A gurulóutak építésénél szupererős betont alkalmaztak, amelyből így kevesebbre volt szükség, és ezáltal mintegy 60 000 tonna széndioxid kibocsátását sikerült elkerülni.

London igazi befogadó közeg, ahol a filmélmények alapján elképzelt makulátlan üzletemberek ma már csak egy részét adják az utcákon hömpölygő sokszínű sokaságnak. Mindemellett tökéletes háttere annak, hogy bepillantsunk a hajdanvolt és a jelenlegi felső tízezer életének díszletei közé, vagy bejárjuk a régi ipari létesítményből múzeummá, galériává avanzsált helyszíneket.


TIPP: Ízelítő
·    Londoni Közlekedési Múzeum – a család minden tagjának.

·    Westminster Apátság – Vilmos és Kate esküvőjének helyszíne.

·    Kensington-palota – Vilmos herceg és feleségének lakhelye.

·    Big Ben - a londoni Westminster-palota toronyórájának harangja.

·    Westminster-palota - az Egyesült Királyság parlamentjének épülete, ahol a parlament két háza, a Lordok Háza és a Képviselőház tartja üléseit.

·    Tower Bridge - Neogótikus tornyai és a köztük található felnyitható hídszakasz tette különlegessé, napjainkra London szimbólumává vált.

0 Tovább

20 százalékos kedvezmény a Wizz Airnél csak ma

A Wizz Air fapados légitársaságnál minden április 28-án, csütörtökön lefoglalt jegyet 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk meg. Az akció egyetlen napig tart. Foglalás itt.

0 Tovább

Északi fény a repülőről

Az Air France San Fraciscóból Párizsba tartó járatán készült ez a videó. A fotós egy álványra szerelt gépet állított az ülése melletti ablakba és úgy állította be gépét, hogy 2-től 30 másodperces időközönként a teljes 11 órás utat végigfényképezze. Az út felénél, mikor a repülő a sarkvidék fölött repült csodálatos északi fényjelenséget örökített meg a gép.

0 Tovább

A380-assal San Franciscóba

A Lufthansa tovább bővíti A380-as úti céljainak körét Észak-Amerikában. A légitársaság San Francisco és New York után 2011. június 10-től Miamiba is A380-as gépet közlekedtet naponta Frankfurtból. A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe egy jumbo jetet vált ki ezen az útvonalon, megtartva a korábbi LH 462 és LH 463 járatszámot.

A következő hetekben érkezik meg a Lufthansa nyolcadik új gépe, így a légitársaság gyors ütemben bővítheti tovább A380-asainak úti céljait. A tavaly szeptemberben indított pekingi járat sikere nyomán a légitársaság 2011. április 10-től heti háromról napi egyre növeli a kínai fővárosba induló járatok gyakoriságát.

Lufthansa heti több mint negyven járaton üzemeltet A380-as gépeket; naponta indít gépeket Tokióba, Johannesburgba, Pekingbe, New York-ba, San Franciscó-ba és júniustól Miamiba. Ennek alapján jelenleg a német cég Európa első számú A380-as légitársasága. Több ülésének köszönhetően az „egek óriása” gazdagabb lehetőséget biztosít az európai utasoknak az üzleti és magáncélú külföldi utazásra.

0 Tovább

Király hasonmásokat keres az EasyJet

Az EasyJet, diszkont légitársaság szerte a kontinensen igyekszik hírét vinni a közelgő királyi esküvőnek. Az esküvői lázat fokozandó, nemzetközi versenyt hirdet Európában, hogy meglelje azt a fiatal párt, aki leginkább hasonlít Vilmos hercegre és Kate Middletonra. A játékra nevezni a www.ilooklikearoyal.com internetes oldalon lehet 2011. április 10-ig, méghozzá egy egyszerű képfeltöltéssel. A végső megmérettetésre Londonban kerül sor, ahová a tíz hasonmás párt invitálják majd – ők élőben tekinthetik meg az április 29-i ceremóniát. Azt a párt pedig, aki megnyeri a versenyt, nem csupán Vilmos és Kate hasonmásává koronázzák, hanem a pár tagjai egy évre szóló ingyenes utazási lehetőséget is kapnak az easyJet járataira.

0 Tovább

Repülni fogsz!

blogavatar

Akciós fapados és hagyományos repülőjegyek. Mikor és hogyan kell foglalni, hogy olcsó jegyhez jussunk.

Utolsó kommentek