Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közvetlen banki befizetéssel is fizethetünk a KLM-repjegyekért

A KLM és az Air France járataira a website-on és call center-en keresztül történő jegyfoglalás és vásárlás ezentúl nem csak azonnali bankkártyás fizetés, ill. banki átutalás útján történhet, hanem banki készpénz-befizetéssel is.

Az új fizetési rendszer kialakításának hátterében az áll, hogy a repülőtársaság minél több fizetési opciót ajánljon fel, ezzel növelve ügyfelei elégedettségét.

A cég a Raiffeisen Bank Zrt.-vel kötött szerződést erre a fizetési konstrukcióra. A vásárlás egyszerű: a KLM és/vagy az Air France website-on a helyfoglalás véglegesítésekor az utazni vágyó a „Cash At Bank” vagy magyar nyelvhasználat esetén a “Befizetés bármelyik Raiffeisen bankfiókban” opciót választja, majd ezt követően a helyfoglalást megerősítő e-mailben megadott fizetési határidő előtt bármelyik Raiffeisen Bank Zrt. bankfióknál befizeti a megadott számlaszámra a repülőjegy árát.

A befizetések és a foglalások kontrolálása miatt a repülőtársaság úgy alakította ki a rendszert, hogy ha a befizetés a határidőn belül nem történik meg, a foglalás automatikusan törlődik. Természetesen az Áfás számlakérés is megoldott, csupán egy emailt kell küldeni a megadott email címre és a számla érkezik is.

Mind a KLM, mind az Air France jegyek árát az Air France Rt. magyarországi képviseletének számlaszámára lehet befizetni a foglalás kódjának és az utas nevének feltüntetésével a Raiffeisen Bank Zrt. 12010659 - 01226814 – 00100005-ös számlaszámára.

Telefonos jegyfoglalás a 06 1 3737 737 vagy a 06 1 483 8800 telefonszámokon.

0 Tovább

Bázist nyitott Marosvásárhelyen a Wizz Air

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megnyitja negyedik romániai bázisát Marosvásárhelyen – áll a légitársaság közleményében.

A Wizz Air kezdetben 1 db Airbus A320 típusú repülőgépet helyez Marosvásárhelyre, amely 7 új útvonal bevezetését teszi lehetővé a már meglévő budapesti és londoni járatok mellett, Rómába, Milánóba, Barcelonába, Madridba, Párizsba, Dortmundba és Bolognába. Az új járatok nyitása mellett heti 3-ról 4-re emelkedik a Marosvásárhely – London Luton járatszám is.

Jegyek már bruttó 22,49 eurótól (egy irányba, adókkal és illetékekkel együtt) foglalhatók a wizzair.com-on és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.

0 Tovább

Hétfőig akciós jegyek az Air France-nál

A francis nemzeti légitársaság Barcelonába 44 600 forinttól, New Yorkba 116 500 forinttól válthatunk jegyet adókkal és illetékekkel együtt, amennyiben a foglalást február 28-ig megejtjük. További akciós árak itt.

0 Tovább

Öt új nyári járatot indít a Wizz Air

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy 5 szezonális utat indít Budapestről a bulgáriai Burgaszba, a szíciliai Cataniaba, a görögországi Korfura, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a törökországi Antalyába. Az első járat 2011 március 27-én indul Cataniaba és kezdetben heti két alkalommal közlekedik majd.

Jegyek már bruttó 8680 forinttól (Cataniaba, egy irányba, adókkal és illetékekkel együtt) foglalhatók a wizzair.com-on és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.


Útvonal                                       Frekvencia                                            Kezdési dátum
Budapest-Burgasz                        heti 2 (június 30-tól heti 3)      2011 június 14.
Budapest-Catania                           heti 2                                     2011 március 27.
Budapest-Korfu                               heti 1                                     2011 június 18.
Budapest-Palma de Mallorca           heti 1                                     2011 június 16.
Budapest- Antalya                          heti 2                                      2011 június 18.

0 Tovább

a norvég pilóták alszanak a pilótafülkében

Norvégiában minden második pilóta aludt már el menetrendszerinti repülőjárat vezetése közben saját bevallása szerint.


Az NRK rádió szerdán mutatta be egy vizsgálat eredményét, amelynek során a megkérdezett 389 pilóta ötven százaléka ismerte el, hogy szunyókált egyet vezetés közben anélkül, hogy erre figyelmeztette volna a másodpilótát. A kérdőívre válaszolók két százaléka szerint gyakran fordul vele elő ilyen eset.

Az eredmények azt mutatják, hogy sok pilóta eleve fáradtan érkezik munkába - fejtette ki Aleksander Wasland, a pilóták szövetségének elnökhelyettese. Véleménye szerint az előírt pihenőidőt évek óta csökkentik a költséghatékonyság érdekében.
Wasland információi szerint a menetrendszerinti járatok pilótái átlagosan heti hatvan órát dolgoznak. Gyakran előfordul, hogy egymás után több napon keresztül dolgoznak 13-15 órát.

A felmérés során a pilóták beszéltek arról is, mennyire kifárasztja őket a túl hosszú munkaidő. "A tizenkét órás munka, miközben hóval és viharral is meg kell küzdeni, egyszerűen felelőtlenség" - mondta el az egyik pilóta. Kollégája olyan esetről is beszámolt, amikor ő és a másodpilóta is egyszerre bóbiskolt el.

Sokan a családjukra nehezedő terhekről beszéltek: "Huszonegy hétvégéből tizenhétszer dolgozom. A lányom elsírta magát a barátai előtt, amikor egyszer végre sikerült elmennem az egyik focimeccsére. Magnhild Kleppa közlekedési miniszter a rádióban bejelentette, hogy a polgári repülés vezetőségét is igyekeznek bekapcsolni a probléma megoldása érdekében.

0 Tovább

Repülni fogsz!

blogavatar

Akciós fapados és hagyományos repülőjegyek. Mikor és hogyan kell foglalni, hogy olcsó jegyhez jussunk.

Utolsó kommentek