Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dubajba és Los Angelesbe Airbus A380-assal

Az Air France folytatja új útvonalak bevezetését az Airbus A380-as repülőgépével két új úticéllal: Dubai a 2011. december 5-én induló téli menetrend keretében és Los Angeles, ahová a járatok 2012. május 28-tól indulnak – derül ki a légitársaság közleményéből.

Az új A380-as repülőgép bevezetését a tokiói járat iránti kereslet szezonális csökkenése tette lehetővé. A 2011-12-es téli szezonban az Air France hat Airbus A380-as repülőgépet üzemeltet a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről a következő öt úticél irányába: New York-JFK, Johannesburg, Montreal, Washington és Dubai.

Az Air France napi rendszerességű Airbus A380-as szolgáltatást indít Los Angelesbe 2012. május 8-tól kezdődően, és így Los Angeles lesz a harmadik amerikai úticél, amit az Air France a nagyméretű repülőgéppel ér el New York és Washington után. Az Air France napi két járatot indít Párizsból. A járat a transzatlanti közös vállalkozás részét képezi, amit az Air France KLM, Alitalia és Delta közösen üzemeltet.

Az Air France A380-as repülőgépe 516 utast szállít egyszerre négy osztályon: kilenc utast a La Premiere (első)osztályon a fő fedélzeten, 80 utast Affaires (business) osztályon a felső fedélzeten, 38-at Premium Voyageur osztályon a felső fedélzeten és 389 utast a Voyageur (turista) osztályon, mely ülései a két fedélzet között oszlanak meg.

A repülőgép két fedélzetén hat bár található, valamint állítható világítás, ami hozzáigazodik az utazás különböző szakaszaihoz. A tónusok, színek és a “galéria” felfedező terület a nagy óceánjáró hajók relaxáló hangulatát idézik. Az A380-as a legmodernebb zajcsökkentő technológiával is rendelkezik, és így a kabinban nyugodt, csendes légkör várja az utasokat.

Az Air France 2009 novembere óta üzemelteti az A380-as repülőgépeket, amelyek egy Boeing 777-200 és egy Airbus A340-es együttes kapacitásával rendelkeznek, 20 százalékkal alacsonyabb üzemeltetési költség és széndioxid-kibocsátás mellett.

0 Tovább

Pornót vetítenének a Ryanair gépein

A Ryanair légitársaság vezetője, Michael O'Leary azt tervezi, hogy pornót is lehetne nézni gépein repülés közben – írj a Blikk.hu.

A tervek szerint az utasok egy fedélzeti webes szolgáltatáson keresztül, egy Ryanair applikáció segítségével, okostelefonjaikon, vagy iPaden  jelentkezhetnének be a szolgáltatásra. Játszani, mozizni és szexcsatornát nézni is lehetne, persze pénzért – írja a The Sun.

- Nem arról van szó, hogy a minden utas által látható képernyőkön menne a műsor, hanem csak az láthatná, aki a saját erre alkalmas valamilyen eszközével bejelentkezett - mondta Michael O'Leary. A szállodákban világszerte van hasonló szolgáltatás, nálunk miért ne lehetne? – tette hozzá.

Nem ez az első meghökkentő ötlete a Ryanair vezérének. Korábban felmerült már, hogy állóhelyeket alakítanak ki a gépeken, vannak tervek arra is, hogy fizetőssé tegyék a fedélzeti mosdókat és O’Leary szerint az egyik pilóta is teljesen felesleges a pilótafülkében.

A fapados ír légitársaság egyébként jól teljesít pénzügyi szempontból: idén az üzleti éve első félévét a vártnál jobb eredményekkel zárta.

0 Tovább

Hogy kerül steak-kés a repülőgépre?

Pardis Parker viccet csinál a reptéri biztonsági intézkedésekből. Amellett, hogy azt javasolja, fagyasszuk le az összes folyadékot, amit magunkkal viszünk a gépre - így a kérdésre, hogy van-e folyékony halmazállapotú dolog a poggyászban, azonnal rávághatjuk, hogy nincs – felhívja a figyelmet egyes visszásságokra. Arra például, hogy kést ugyan nem vihetünk magunkkal a repülőgépre semmiféle szúró-vágó, a biztonsági ellenőrzés után még beülhetünk steaket enni a reptéri étterembe. Steak-késsel. Utána pedig már senki sem ellenőrzi, hogy a kést eltettük-e vagy nem.

Ugyanígy tilos törött üveget a gépre vinni, mert szúró-vágó eszköznek használható. A gépen viszont kérésre adnak bort. Üvegben. Parker pedig felteszi a kérdést: a terroristák nem tudják, hogy kell eltörni az üveget?

3 Tovább

Négy új KLM-járat Latin-Amerikába

A KLM Holland Királyi légitársaság 4 új latin-amerikai célállomásra indít járatokat ezen a héten:Rio de Janeiro,Buenos Aires, Havanna és Punta Cana. A KLM jelenleg 24 járatot üzemeltet közép-amerikai, illetve 28 járatot dél-amerikai városokba és városokból.

Rio de Janeiro,Buenos Airesés Havanna/Punta Cana célállomásokra az Air France is üzemeltet járatokat. A két központi repülőtérnek, Amszterdam Schiphol és Párizs Charles de Gaulle repülőtereknek köszönhetően, az AirFranceés KLM menetrendek egyszerűen összeköthetőek. A két légitársaság együttesen 17 heti járatot közlekedtet Rio de Janeiroba, 13 heti járatot Havannába, 10 heti járatot Buenos Aires-be és 7 heti járatot Punta Cana-ba.

0 Tovább

Vadászat a legolcsóbb repjegyekre 1.

Egy párizsi, vagy londoni kiruccanáshoz még csak-csak tudjuk, hogy melyik légitársaság honlapján keresgéljük a megfelelő jegyeket, de ha mondjuk Ázsiába, vagy Észak-Amerikába készülünk, már nem biztos, hogy kapásból tudjuk, hol foglaljunk. Épp az ilyen esetekre vannak az úgynevezett aggregátor oldalak, ahol több légitársaság jegyárait hasonlíthatjuk össze a kiválasztott célállomásra és járatra.

Az egyik legnagyobb és legtöbb utazó által használt ilyen oldal, a Kayak.com, ahol három légiszövetség, a Star Alliance, a oneworld és a Sky team kötelékébe tartozó légitársaságok árait veti össze és nemcsak a légitársaságokét, hanem a konkurens foglalóoldalak legjobb ajánlatait is.

A legjobb árú repülőjegyek megtalálásához a Kayak-comon több hasznos szolgáltatás és alkalmazás is az utazó rendelkezésére áll. Rögtön a nyitóoldalon a keresési paraméterek alatt van egy kattintható kis ablak, amellyel egy külön oldalon a Kayak konkurenseinek – CheapOair, Travelocity – legjobb ajánlatait is összegyűjtik nekünk. Ez már csak azért is kedves figyelmesség, mert sok esetben a CheapOair ajánlatai ugyanarra az időpontra olcsóbbak.

Szintén kényelmes, ugyanakkor hasznos szolgáltatás, hogy egy kiválasztott városba kérhetünk jegyár-figyelő szolgáltatást (Price Alert). Ez annyit tesz, hogy ha mondjuk a mai napon Delhibe keresünk jegyet, a későbbiekben e-mailben kapunk értesítést akkor, ha a mi keresésünknél kedvezőbb árú jegyet talált a rendszer.

A jegyárak találati oldalán egyébként kérhetünk jegyár-grafikont is, ami arra jó, hogy megmutassa az adott hónapban a korábbi eladások alapján kiszámított legolcsóbb jegyárakat és ezek időpontjait. Kifejezetten hasznos – szemben például a CheapOairrel – hogy rugalmas indulási és érkezési időpontot is megadhatunk, így több időpont és ár közül is lehet válogatni. Hosszabb utazások tervezésekor és a repülőjegyek kereséséhez érdemes feliratkozni és használni a Kayak.comot, ahogy a többi hasonló oldalt is, amelyeket hamarosan szintén bemutatunk.

0 Tovább

Repülni fogsz!

blogavatar

Akciós fapados és hagyományos repülőjegyek. Mikor és hogyan kell foglalni, hogy olcsó jegyhez jussunk.

Utolsó kommentek