Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

50 százalékos hotelakció a Wizz Airnél

Szállodaakciót indított a Wizz Air diszkont légitársaság az ünnepek előtt. Az akcióban résztvevő szállodákat akár 50 százalékos kedvezménnyel is lefoglalhatjuk és ehhez most még az sem kell, hogy a Wizz Xclusive klub tagjai legyünk. A szállodákat a Booking.com adatbázisából válogathatjuk ki. 

0 Tovább

Légi utastastársat a Facebookról!

A KLM holland légitársaság újfajta szolgáltatást indít 2012-ben, amelynek lényege, hogy a közösségi oldalakon választhatjuk ki, hogy ki mellett szeretnénk ülni a légitársaság járatain – írja a Hír24.

A KLM fejlesztői szerint az utasok sokkal szívesebben töltik el az utazás idejét olyan valaki mellett, akivel közös ismerőseik vannak, vagy közös az érdeklődési körük. A Meet & Seat névre keresztelt szolgáltatás a Facebook és a LinkedIn adatai és információi alapján működik majd, az első fázisban a Twitter még kimarad a merítésből.

Az Egyesült Államokban már évek óta működik egy közösségi oldal, az AirTroductions.com, ahol bárki megismerkedhet a saját járatár jegyet váltó utasokkal, így könnyen elkerülhető, hogy a repülés alatt egy idegesítő utastárs társaságát kelljen elviselni. 

0 Tovább

Űrrepülőgépet épít a Microsoft társalapítója

Óriási repülőgépet és magán űrrepülőgépet építtet Paul Allen, a Microsoft milliárdos társalapítója és Burt Rutan amerikai űrrepülőgép-tervező mérnök, hogy embereket és különböző eszközöket juttassanak Föld körüli pályára.

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) hagyományos módszerével - űrsiklók földi kilövőállásról hordozórakétákkal történő feljuttatásával - ellentétben a magán űrkapszulát előbb az óriás-repülőgép emeli magasba, majd a kapszula leválik a repülőről és saját hajtóművei repítik az űrbe. Az új módszer egyébként olcsóbb a réginél.

Allenék ehhez olyan hatalmas repülőgépet építtetnek, amelynek szárnyfesztávolsága eléri a 116 métert, vagyis a szárnyak két végpontja közötti távolság nagyobb lesz, mint egy focipálya hossza. A repülőgépet hat 747-es hajtómű emeli majd a magasba, a tömege pedig meghaladja az ötszáz tonnát – írja az MTI.

Az első kísérleti repüléseket 2016-ra tervezik, ekkor még csak különböző eszközöket vinnének Föld körüli pályára, de később embert is szeretnének a világűrbe eljuttatni.

Allen és Rutan építtette meg a világ első magán űrrepülőgépét, a SpaceShipOne-it is, amely 2004-ben kijutott a világűrbe: 114 kilométerre távolodott el bolygónktól, s 90 perces repülés után érkezett vissza biztonságosan a Földre.

0 Tovább

Budapest-Leeds közvetlen fapadossal

Új budapesti járatot indít a Jet2.com diszkont légitársaság. A cég gépeivel jelenleg Manchesterbe és Edinburghbe repülhetünk Ferihegyről. Az első járat 2012 március 29-én, a nyári menetrend kezdetével indul és a tervek szerint kezdetben heti két alkalommal - kedden és csütörtökön - mennek majd gépek Leeds/Bradford repülőterére. 

A leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, idén tavasszal pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat. A Jet2.com légitársaságnak tavaly mintegy 70 ezer utasa volt a budapesti repülőtéren - írja a Turizmusonline.

0 Tovább

Már mobilról is vehetünk easyJet-jegyet

Új mobilalkalmazást vezetett be az easyJet diszkont légitársaság, amellyel a cég összes, 580 járatára néhány másodpercen belül foglalhatók jegyek.

Az új alkalmazás iPhone-ra és androidos okostelefonokra is letölthető. A letöltés után először be kell jelentkeznünk, majd a szokásos módon meg kell adnunk a kiválasztott célállomást és az utazás időpontját. Ezt követően a foglalás elindításához meg kell adnunk a biztonsági kódunkat. Az alkalmazással minden, az online foglalásnál is elérhető plusz szolgáltatást hozzáadhatunk a mobilos foglalásunkhoz, így akár a feladott poggyászt, vagy az elsőbbségi beszállást is intézhetjük a telefonról. Ezen felül természetesen a foglalás adatait és a járatinformációkat is ellenőrizhetjük az alkalmazás segítségével.

Extra szolgáltatás, hogy a letöltés és foglalás után egy személyre szabott főoldal jelenik meg, amelyen egy visszaszámláló mutatja a járatunk indulásáig hátralévő időt. Az Where are you going? nevű alkalmazás öt nyelven érhető el és több valuta közül is választhatunk a jegyárak megjelenítésénél.  

0 Tovább

Repülni fogsz!

blogavatar

Akciós fapados és hagyományos repülőjegyek. Mikor és hogyan kell foglalni, hogy olcsó jegyhez jussunk.

Utolsó kommentek